Veel gestelde vragen


Algemeen

Waarom laten mijn nagels los?

Een van de belangrijkste oorzaken is de productplaatsing. Dit moet op nauwkeurige manier gebeuren. Het is absoluut noodzakelijk dat er een vrije ruimte word gehouden van 2 a 3 mm bij de nagelriem. Het product (gel en/of acryl) mag niet tegen of op de nagelriem komen. Zodra de gel of de acryl tegen of op de huid komt, zal het los gaan laten. Zorg ervoor dat je dus absoluut niet de huid raakt!

Ten tweede is het belangrijk dat je gel of acryl netjes en dun is aangebracht bij de randen. Er mogen dus geen dikke randen ontstaan. Je kunt dit makkelijk controleren door te voelen. Als je een dikke rand voelt, weet je dat er een luchtrand gaat ontstaan na een paar dagen. Probeer je product dus zo dun mogelijk aan te brengen.

Ten derde: te dikke basis gel en of primer. Voor primer en basis gel geldt minder = meer. Hoe dikker je het namelijk aan brengt, hoe meer kans je hebt dat het lifting veroorzaakt. Basisgel en primer dien je zeer dun aan te brengen. Strijk je kwastje minimaal 2 keer af en wat overblijft is voldoende voor 4 a 5 nagels.

Oorzaak 4: slechte conditie van de natuurlijke nagel. Als alle bovenstaande oorzaken niet van toepassing zijn, dan kan het nog andere oorzaken hebben. Een daarvan is een slechte conditie van de natuurlijke nagel. En als de natuurlijke nagel slecht is, dan kan de kunstnagel ook eerder loslaten. Je kunt geen huis bouwen op een slechte fundering.

Wat is het verschil tussen acryl en polygel?

Bij acrylnagels wordt er gewerkt met acrylpoeder en een vloeistof. Zodra de acrylpoeder met de vloeistof wordt gemengd wordt dit hard en kan de nagel gevormd worden. Tevens is de vloeistof qua geur erg sterk en niet erg prettig. Polygel is een relatief  nieuw systeem op het gebied van kunstnagel technieken. Het heeft de hardheid van acryl, maar de substantie van een harde gel. Het heeft geen doordringende geur zoals bij acryl en is makkelijk te verwerken. Het is een super lichte kunstnagel die dus ook nog eens hartstikke sterk is. Maar polygel heeft nog meer voordelen, bij het aanbrengen van het product loopt het niet uit in de nagelriemen zoals bij gelnagels. Klanten ervaren het uitlopen van gewone gel wel eens als vervelend omdat het verwijderen hiervan pijnlijk kan aanvoelen. Want polygel werkt als een soort klei die je in de juiste vorm moet boetseren. Het loopt tijdens het aanbrengen op de nagel niet uit en het creëren van de perfecte vorm is dus veel eenvoudiger. Zodra de ideale vorm is gecreëerd, kan hij worden uitgehard onder de UV- of LED lamp.

Wat is het verschil tussen gellak en acryl?

Bij gelnagels wordt er een laagje gel aangebracht op de nagels welke gevoelig is voor UV (ultra violet) licht. De gel wordt hard onder een UV (of LED) lamp en wordt opgebouwd uit meerdere lagen die bij iedere laag weer moet uitharden onder de lamp. Bij acrylnagels wordt er gewerkt met acrylpoeder en een vloeistof. Zodra de acrylpoeder met de vloeistof wordt gemengd wordt dit hard en kan de nagel gevormd worden. Beide soorten nagels zijn met een normale nagellak of gellak te lakken.

Waarom laat mijn nagel los (lifting)?

Een verkeerde voorbereiding (PREP) 
Misschien wel de meest voorkomende oorzaak van lifting van de kunstnagel is een verkeerd uitgevoerde voorbereiding (PREP). De lifting komt meestal voor bij de zijwallen van de nagel en rond de nagelriem. Het maakt in dit geval niet uit welk product je gebruikt. Je kan deze vorm van lifting voorkomen door het niet levende weefsel te verwijderen van de natuurlijke nagelplaat. Reinig de nagelplaat goed zodat het product zich kan hechten.

Te dicht op de nagelriem
Wanneer de producten te dichtbij de nagelriem of de huid zijn geplaatst, zal de kunstnagel gaan liften. Hetzelfde geldt wanneer het product dichtbij de nagelriem te dik is geplaatst. Wanneer je polygel te dik plaatst, hard het product waarschijnlijk niet goed genoeg uit.

De verkeerde mix ratio (acryl)
Een onjuiste mengverhouding is vooral van toepassing op acryl – tenzij je gel en gellak mengt -. Het acrylbolletje moet glad, rond en parelvormig zijn. Wanneer het bolletje te droog is, zie je dat de poeder niet volledig is opgenomen en dat er geen sprake is van een glad oppervlak. Wanneer je bolletje te nat is, heb je weinig controle over het product. Het product kan gaan krimpen en loskomen van de nagelplaat.

Beschadigingen aan de natuurlijke nagel
De natuurlijke nagel is de basis voor de kunstnagel. De gezondheid en constructie van de nagel zijn van groot belang voor een goede hechting van het product. Vermijd het overmatig vijlen van de natuurlijke nagelplaat. Het is voldoende om de nagelplaat met een buffer op te ruwen om de vetten van de nagelplaat te verwijderen.

Pulken
Wanneer iemand pulkt, bijt of trekt aan de kunstnagel kan dit zorgen voor schade aan de natuurlijke nagel en het is een veroorzaker van lifting. Het kan leiden tot onycholyse. In dit geval laat de natuurlijke nagel los van de nagelplaat. Als nagelstylist is het belangrijk dat je, bijvoorbeeld bij een nabehandelingde lifting volledig verwijderd met de juiste vijltechnieken om verdere loslating en het pulken te voorkomen.

Niet uitgeharde producten
Wanneer de producten niet goed zijn uitgehard, kan het product breken of loslaten van de nagelplaat. Het is goed om met één systeem te werken omdat deze producten op elkaar zijn afgestemd. De klant kan een contactallergie ontwikkelen door overmatig contact met het niet uitgeharde product. Zorg ervoor dat je uithardingstijden altijd goed zijn en vervang de lampen van je UV lamp regelmatig. Een lamp heeft een bepaald aantal branduren. De klant moet de hand juist plaatsen in de lamp en daarbij moeten de duimen altijd afzonderlijk uitharden.

Hoe bereid ik mijn nagels optimaal voor (PREP)?

Ik krijg vaak vragen van klanten die zelf willen beginnen met het zetten van hun eigen nagels. Of van kennissen die het al langer zelf doen. Maar toch nooit hetzelfde resultaat krijgen als bij de nagelstyliste. De nagels worden niet zo mooi, of blijven gewoon simpelweg niet net zo lang zitten.
Het is moeilijk om hier een eenduidig antwoord op te geven. Want eerlijk gezegd, het kan aan zoveel verschillende dingen liggen. En waar het meestal aan ligt, is dat de nagels niet goed worden voorbereid. Het lijkt namelijk makkelijk. In plaats van laten drogen, doe je de nagels in een lamp en je hebt 3 weken mooie nagels! Maar helaas… Als het zo makkelijk was, deed iedereen het wel zelf.
Hierbij ga ik je helpen om beter te worden in het zetten van polygel. Door stap-voor-stap uit te leggen hoe je de nagels kunt voorbereiden, kan je de houdbaarheid van je manicure sowieso verlengen!

Benodigdheden
Om je nagels voor te bereiden heb je meerdere dingen nodig. Je moet bijvoorbeeld de nagels vijlen, bufferen en schoonmaken! Hiervoor heb je de volgende dingen sowieso nodig:
Metalen bokkenpoot
Vellentang (optioneel)
Vijl 100/180
Vijl 180/220 of bufferblok
Celstofdeppers
Alcohol 70%

Stap 1 – Nagelriemen
Dit vind ik persoonlijk het minst leuke klusje, dus is dat waarmee ik begin. De volgorde van deze stappen maakt niet echt uit. Alleen is het belangrijk dat je de laatste 2 stappen niet vergeet of verplaatst!

Met de metalen bokkenpoot kan je de nagelriemen terugduwen. Hiermee zorg je er voor dat je meer oppervlakte nagels hebt om te lakken. Zo heb je de gel zo dicht mogelijk bij je huid, zonder deze te raken. Hiermee voorkom je dat het snel lijkt dat je uitgroei hebt. Ook is je nagelriem eigenlijk het stukje vel wat ‘vast zit’ aan je nagels. Dit velletje kun je los schrapen met het scherpe kantje van je metalen bokkenpootje. Dit is een stap die je absoluut niet moet overslaan! Dit ‘velletje’ groeit namelijk niet mee met je nagel, maar komt steeds een stukje los. Wanneer je de polygel hier overheen (p)lakt kan de polygel dus gaan liften zodra de nagels ver genoeg groeien. Zorg er dus 100% voor dat je deze huid helemaal weg schraapt!

Stap 2 – Vijlen
Nu kun je indien nodig je nagels gaan vijlen. Je kunt de nagels wat korter maken of de vorm veranderen. Let er op dat je altijd eindigt met een zachte vijl en kort langs het uiteinde van je nagels gaat. Zo zorg je ervoor dat de basis waarop je de polygel aanbrengt helemaal glad is. Daarmee voorkom je dat je gellak/polygel gaat chippen.

Stap 3 – Bufferen
De volgende stap die we gaan doen is het bufferen van de nagels. Hiermee bedoel ik dat we de glanslaag van de nagels lichtjes gaan wegvijlen. Dan zijn de nagels opgeruwd.

Dit is ook een zeer belangrijke stap in de voorbereiding van zelf polygel zetten. Geen enkele manicure kan hechten aan gladde nagels. Wel is het heel belangrijk dat je dit niet te veel doet. Wanneer je elke keer een beetje nagel weghaalt, kan je de nagels heel dun maken. Hierdoor zullen ze sneller breken. Zorg er dus voor dat je de buffer vijl lichtjes over het oppervlak van de nagel heen haalt. Denk erom dat het hele oppervlak dof wordt, maar dat je niet meerdere keren over hetzelfde stukje heen gaat.

Stap 4 – Stof verwijderen
De een-na-laatste stap is het stofvrij maken van zowel je nagels als je tafeltje. Je wilt namelijk niet dat de stof tijdens het lakken met gellak weer op de plaklaag van de gellak komt. Wanneer dit wel gebeurt en je lakt er daarna weer overheen, dan kan je eindresultaat niet zo mooi en egaal worden als je hoopt. Dit kun je doen door je handen even te wassen en je tafeltje af te nemen met een doekje. Dan kan je met schone handen beginnen aan het zelf aanbrengen van gellak.

Stap 5 – De laatste stap!
Nu komt misschien wel de belangrijkste stap van allemaal. En wat vooral belangrijk is, is dat je altijd deze stap doet VLAK voor je begint met het zelf polygel zetten. Doe dus niks meer na deze stap! Niet je haar in een staart doen, niet aan je wang krabben, niet naar de wc gaan, niet je schoenen uittrekken.

Het doel van deze stap is namelijk het stof- en vetvrij maken van de nagel. Hiermee zorg je ervoor dat de nagel helemaal droog en schoon is. Zo kan er geen stukje nagel zijn waar de gellak niet aan wil hechten omdat er nog vettigheid op de nagel zit.
Je neemt een celstofdepper, doet hier wat alcohol 70% op en wrijft hiermee flink over de nagels. Hierna zijn je nagels helemaal mat. Zie je nog een glanzend stukje? Herhaal dan de stap met de buffer vijl, was weer je handen en maak de nagel opnieuw schoon met de alcohol!
Let er op dat je voor deze stap absoluut geen watjes gebruikt! Deze gaan namelijk pluizen en zorgen ervoor dat je hierna de pluisjes van je nagels af moet halen. Dan kan de vettigheid van je vingers weer op de nagel belandden. En dat willen we niet! Heb je geen celstofdeppers? Dan kun je ook een tissue gebruiken voor deze stap!

Waarvoor dient nagelriem olie?

Nagelriem olie is een olie die de huid rondom de nagelplaat voedt, hydrateert en soepel maakt. De nagel olie heeft een beschermend effect op de natuurlijke nagel. De nagelriemen zijn namelijk de eerste barrière die je nagelmatrix beschermt. Je nagelriemen moeten dus altijd in goede conditie gehouden worden.

Wat is het verschil tussen aceton en aceton vrije nagellak remover?

Deze twee producten verschillen enorm van elkaar. Een aceton-vrije remover kan de lak deels verwijderen, terwijl een remover met aceton de lak compleet oplost. Als je de klassieke nagellak wilt verwijderen, volstaat het een aceton-vrije remover te gebruiken. Dit is niet meer voldoende om gellak te verwijderen, waarvoor aceton nodig is.

De topcoat glanst niet, hoe kan dit?

Er zijn verschillende redenen waarom gellak geen glans heeft. Dit kan komen door een te korte inwerktijd of te snel reinigen met de reiniger.
Onze tip: Wacht na het verwijderen van de plaklaag, totdat de nagels ‘’afgekoeld’’ zijn nadat ze uit de lamp zijn gekomen.

Wat te doen bij een allergische reactie?

Als je last hebt van een allergische reactie, is het belangrijk om snel te handelen. Hier zijn de stappen die je moet nemen:
1. Verwijder direct de producten van je nagels.
2. Maak een afspraak met je huisarts en vraag om een doorverwijzing naar een dermatoloog voor een patchtest.
3. Deze test kan identificeren voor welke ingrediënten je allergisch bent.
4. De dokter kan ook crèmes en/of medicijnen voorschrijven om jeuk en blaasjes sneller te verlichten.
Het is ook belangrijk om te onthouden dat een allergische reactie (acrylaat allergie) plotseling kan ontstaan, zelfs als je de producten al meerdere keren hebt gebruikt. In dat geval adviseer ik ook om bovenstaande stappen te volgen.


Polygel

Wat doe ik als een dual form tip niet goed past?

Je kan de dual forms makkelijk met een nagelschaartje knippen zodat ze wel passen op jouw nagels. 

Kan ik een dual form tip hergebruiken?

Ja, je kan een dual form hergebruiken.

Hoe voorkom ik dat er veel polygel aan de onderkant van de tip zit?

Haal de kwast met wat alcohol langs de nagelriem en de zijkanten en onderkant van de nagel, om ervoor te zorgen dat daar geen product op de huid zit.


Gellak

Waarom ontstaan er bubbels in mijn gellak?

Een verkeerd geprepareerde nagelplaat, een te dikke laklaag, een te korte inwerktijd, krachtig schudden van het product voor het aanbrengen, te snel, onnauwkeurig aanbrengen van het product kan in sommige gevallen leiden tot bubbels en een ongelijk oppervlak.
Onze tip: Om een optimale manicure te garanderen, moeten de nagels goed gematteerd en ontvet zijn. Bovendien mogen alleen dunne laagjes worden aangebracht. Wacht na het aanbrengen van de gellak ook een paar seconden voordat je je hand onder de lamp legt.

Waarom barst de gellak?

Omdat de natuurlijke nagelplaat erg flexibel is en buigt, kan het voorkomen dat de gellak barst.
Onze tip: Als je een heel dunne, flexibele nagelplaat of langere nagels hebt, kan het zijn dat de gellak scheurt en er een “spinnenweb” ontstaat op het oppervlak. Als dat het geval is, moet je de nagels bijwerken of matteren en vervolgens de bovenkant opnieuw aanbrengen.

Waarom heb ik een barst in mijn gellak?

Dit kan door twee redenen komen. De topcoat kan te dik aangebracht zijn waardoor ze barsten of je nagels kunnen te zwak zijn en hierdoor gaan omklappen. Het is belangrijk dat je dunne laagjes aanbrengt zodat je nagels de optimale bescherming hebben.

Waarom plakt gellak en BIAB na het uitharden onder de lamp?

Gellak en BIAB moet onder een lamp worden uitgehard. De volkomen normale plaklaag die altijd verschijnt nadat gellak is uitgehard, moet worden verwijderd. Hoe doe ik dat? Zodra de bovenkant uitgehard is en onder de lamp vandaan komt, moeten de nagels worden afgeveegd met een watje doordrenkt met Nail Cleaner. Hierdoor wordt de plakkerige laag verwijderd en krijgt je manicure een mooie glans.


BIAB

Waarvoor gebruik ik base coat (onder de BIAB)?

Heb je zwakke en beschadigde nagels? Dan adviseer ik om onder de BIAB nog een base coat te gebruiken.

Waarom plakt gellak en BIAB na het uitharden onder de lamp?

Gellak en BIAB moet onder een lamp worden uitgehard. De volkomen normale plaklaag die altijd verschijnt nadat gellak is uitgehard, moet worden verwijderd. Hoe doe ik dat? Zodra de bovenkant uitgehard is en onder de lamp vandaan komt, moeten de nagels worden afgeveegd met een watje doordrenkt met Nail Cleaner. Hierdoor wordt de plakkerige laag verwijderd en krijgt je manicure een mooie glans.


Dipping Powder

Waarvoor gebruik je de brush saver (Dipping Powder)?

Met de brush saver kun je de kwastjes van flesjes 1, 2 en 3 schoonmaken. Zo gaan de kwastjes langer mee en krijg je niet overal poeder in de verschillende flesjes.


Acryl

Hoe houd je het acryl penseel schoon tijdens het nagels zetten?

Om langdurig gebruik te kunnen maken van je acrylpenseel is het belangrijk om het penseel tijdens het plaatsen van de nagels zo schoon mogelijk te houden. Wanneer er toch acryl aan het penseel blijft zitten, wordt dit hard en zal het lastig worden om het acryl weer uit de haren van het penseel te krijgen en kun je deze niet meer gebruiken.

Zorg er dus voor dat je tijdens het plaatsen van de acrylnagels een aantal celstofdeppers (of tissues) in de buurt hebt om je penseel steeds aan schoon te kunnen vegen. Dit moet je altijd doen voordat je het acrylpenseel weer in het acrylvloeistof doopt.

Ook is het belangrijk dat het acryl bolletje goed wordt opgepakt met het penseel. Pak het poeder niet op met de punt van het penseel maar met de zijkant van de punt. Op die manier kun je het acryl op de nagel leggen zonder dat er restjes acryl in het penseel achter blijven.

Hoe haal ik resten acryl uit het penseel?

Zijn er tijdens het plaatsen van de acrylnagels toch acryl resten in de haren van het penseel gekomen, dan kun je deze er nog proberen uit te halen. Dit kun je doen met behulp van aceton. Leg de haren van het penseel in de aceton en laat dit ongeveer 30 minuten weken, op deze manier zal de acryl losweken en kun je het eruit halen. LET OP: aceton is niet goed voor de haren van het penseel, gebruik deze optie dus alleen als het niet anders kan.

Hoe gebruik ik een penseelreiniger?

Voor het schoonmaken van het acryl penseel is ook speciale penseelreiniger te koop. Deze kun je gebruiken wanneer het acrylpenseel vuil is, het is echter niet aan te raden om dit na elke nagelbehandeling te gebruiken omdat dit de levensduur van het penseel kan verkorten. De haren van het penseel hoeven slechts een paar minuten in een dappendish met penseelreiniger gehouden te worden.


Accessoires

Wat is het verschil tussen een UV- en LED nagellamp?

Zowel LED- als UV-nageluithardingslampen produceren licht dat gellak, polygel en BIAB uithardt. Het belangrijkste verschil tussen de twee lampen is de technologie die erin zit, het soort lampen dat ze bevatten en het soort licht dat ze produceren.

Een UV lamp herken je aan klein tube lights (TL balkjes), LED lampen herken je aan kleine LEDjes.

UV-lampen kunnen er langer over doen om bijv. gellak uit te harden. Meestal duurt het 2 minuten voordat een laag gelpolish volledig is uitgehard. Terwijl LED-lampen, met hun smallere golflengten, polijstmiddel veel sneller kunnen uitharden. Een LED-lamp kan een laag gellak in slechts 30 seconden uitharden, of een nail art-ontwerp in slechts 15 seconden uitharden (afhankelijk van de dikte van de laag).

Omdat de lampen in deze lampen anders zijn, gaan ze ook een andere tijd mee. De lampen in een UV-lamp gaan ongeveer 4.000 uur mee. De hoeveelheid tijd dat u uw lamp aan heeft, kan natuurlijk van persoon tot persoon verschillen en hoe vaak ze hun lamp gebruiken, maar dit betekent meestal dat de lampen ongeveer elke 6 maanden moeten worden vervangen. Met een standaard LED-lamp gaan uw lampen VEEL langer mee – van 5.000 tot 10.000 uur. En voor de LED lamp van Miss Jules gaan de lampen maar liefst 50.000 uur mee!

Welk wattage is het beste voor een gel-nagellamp?

Ook het wattage van je lamp kan van invloed zijn op de prestaties. Hoe hoger het wattage van uw lamp, hoe sneller deze uithardt. Het wattage van de meeste lampen is 36watt. Dit is hoger dan gewone lampen, dus het straalt een helderder licht uit, wat het uithardingsproces zal versnellen. Miss Jules biedt 2 type lampen 36watt en 48watt.

Is LED of UV veiliger?

Een veel voorkomende misvatting over nagellampen is dat alleen UV-lampen UV-lichtstralen uitstralen, en dit is niet waar. Zowel UV- als LED-lampen zenden zeer kleine hoeveelheden UV-stralen uit. Hoewel bekend is dat overmatige blootstelling aan UV-stralen schade aan de huid veroorzaakt, hebben onderzoeken aangetoond dat de hoeveelheid UV-stralen die door een UV- of LED-lamp worden uitgestraald zeer minimaal is en daarom zijn nagellampen veilig in gebruik.

Werken UV- of LED- lampen op nagellak?

Een ander ding om op te wijzen is dat geen van beide LED- of UV-lampen gewone nagellak zal uitharden of drogen. Gewone nagellak heeft tijd nodig om in de open lucht te drogen en hardt niet uit of zet niet uit zoals gelnagellak doet.

Gebruiken nagelsalons LED- of UV-verlichting?

Dankzij de bijgewerkte technologie in LED-lampen kunnen ze langer meegaan en je gelmanicure sneller uitharden. Daarom zullen de meeste nagelstudio’s een LED-lamp gebruiken om de afspraken van hun klanten te versnellen. Dit betekent echter ook dat LED-lampen duurder kunnen zijn dan UV-lampen.

Wat is beter, een UV- of LED-nagellamp?

Over het algemeen zijn zowel UV- als LED-lampen effectief in het geven van een onberispelijke en mooie gelmanicure die weken meegaat zonder te chippen. Of je nu gaat voor een iets duurdere LED-lamp met een kortere uithardingstijd, of een iets goedkopere UV-lamp die wat langer meegaat, je vindt zeker een mooie lamp die past bij jouw wensen en budget!


Vragen?

Heb je een vraag of opmerking? Neem dan gerust contact op met Miss Jules of lees onze Tips & Tricks.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00