Waarom laten mijn nagels los?

Hey beauties!

Ben je het zat dat je mooie Gellak, BIAB of Polygel nagels na slechts een paar dagen begint te chippen en af te bladderen? En ben je elke keer teleurgesteld wanneer je perfecte manicure niet lang meegaat? In dit blogartikel lees je waarom je nagels niet goed blijven zitten en krijg je handige tips om een duurzame manicure te creëren. Pak je favoriete nagelproducten erbij en laten we aan de slag gaan!

Slechte voorbereiding is de boosdoener

Een van de belangrijkste redenen waarom de producten niet goed blijven zitten, is een slechte voorbereiding van je nagels. Een goede basis is essentieel voor een langdurige manicure. Begin altijd met schone en droge nagels. Duw je nagelriemen voorzichtig terug met een bokkenpoot, en zorg ervoor dat je nagels stofvrij zijn door ze schoon te maken met alcohol of Nail Cleanser.

Opruwen van je nageloppervlak

Een glad nageloppervlak is niet bevorderlijk voor de hechting van de producten. Gebruik een bufferblok of een zachte vijl om het oppervlak van je nagels lichtjes op te ruwen. Dit creëert kleine groefjes waar de gel zich aan kan hechten waardoor het langer blijft zitten.

Niet te missen in je nagelroutine

Geef je nagels extra liefde met een primer. Deze zorgt namelijk voor een betere hechting. Dit breng je aan voordat je de Base Coat op je nagels lakt. Daarnaast is de Top Coat je geheime wapen voor een langhoudende manicure. Het beschermt je nagellak tegen slijtage, chipping en geeft een mooie glans. Breng na het aanbrengen van de laatste laag altijd een Top Coat aan om je manicure te verzegelen en te beschermen.

Verkeerd aanbrengen van de producten

Begin altijd met een goede Base Coat, die niet alleen het product beschermt tegen verkleuring, maar ook zorgt voor een betere hechting. Breng vervolgens de Gel aan in dunne, gelijkmatige lagen. Laat elke laag goed drogen voordat je de volgende aanbrengt. Als je te dikke lagen aanbrengt, duurt het langer voordat ze drogen en verhoogt dit de kans op beschadigingen.

Onvoldoende droogtijd

Geduld is een schone zaak als het gaat om nagellak. Het is belangrijk om je nagels voldoende droogtijd te geven tussen elke laag en na het aanbrengen van de Top Coat. Je nagels kunnen er droog uitzien, maar het duurt vaak langer voordat het volledig is uitgehard. Vermijd activiteiten die je nagels kunnen beschadigen totdat je zeker weet dat je manicure volledig droog is.

Met deze tips kun je je thuismanicure naar een hoger niveau tillen en ervoor zorgen dat je nagels langer mooi blijven. Vergeet niet; oefening baart kunst, dus geef niet op als je de perfecte techniek nog niet meteen onder de knie hebt. Met wat geduld en toewijding zul je binnen de kortste keren een professional zijn in het creëren van duurzame en prachtige nagels!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00