Waar Ging het Mis? De teleurstelling van loslatende manicures

Je hebt het hele stappenplan gevolgd en alle instructies zorgvuldig uitgevoerd en toch laten je nagels na een paar dagen los. Frustrerend. Soms is de reden waarom je Gel, BIAB, of andere manicure loslaat niet te achterhalen. Er zijn namelijk een aantal oorzaken waar jij en ik helaas niks aan kunnen doen, maar die wel je nagels beïnvloeden, waardoor je minder lang van je Gel manicure kunt genieten.

Hormonale schommelingen

Denk hierbij aan hormonale veranderingen zoals tijdens een zwangerschap, menopauze of zelfs schildklierproblemen kunnen de gezondheid van je nagels beïnvloeden.

Medicatie bijwerkingen

Terwijl medicijnen ons helpen genezen, kunnen ze onbedoelde neveneffecten hebben, ook op onze nagels. Antibiotica, antischimmelmiddelen, en zelfs medicijnen voor hoge bloeddruk of chemotherapie kunnen de nagels verzwakken en leiden tot voortijdige loslating van de gel.

Onderliggende ziekten

Onze nagels zijn als een spiegel van onze algehele gezondheid. Huidaandoeningen zoals psoriasis of eczeem, maar ook systemische ziekten zoals schildklieraandoeningen of ijzertekort, kunnen hun stempel drukken op de nagelplaat, waardoor ze kwetsbaarder worden voor gel loslating.

Trauma

Herhaaldelijk trauma, zoals het constant typen op een toetsenbord, of een enkelvoudig stoten, kan de nagels beschadigen en hun hechting met de gel verminderen.

Water en Chemicaliën

Langdurige blootstelling aan water of het gebruik van schoonmaakmiddelen en sterke chemicaliën zonder bescherming kan de nagels verzwakken en bijdragen aan voortijdige loslating van de gel. Raadzaam is het dragen van handschoenen.

Genetische Factoren

Soms zit het probleem dieper dan we denken. Als nagelproblemen een familietrekje lijken te zijn, kunnen genetische factoren een rol spelen. Vervelend, want daar kun je helemaal niks aan doen.

Het is natuurlijk heel vervelend als een van bovenstaande redenen voor jou van toepassing is. Ik adviseer je nagels extra te verzorgen met Lazonail. Door een kuur te doen van minimaal 7 dagen versterk, voedt en hydrateer je je nagels. Het verhoogt de hardheid en glans waardoor je nagels sterker zullen worden. Wie weet kun je daarna weer eens een gokje wagen en een Gel manicure proberen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00