Nagels lakken met je verkeerde hand? Ontdek hoe

Je kent het vast wel… je ene hand is perfect gelakt met je favoriete nagellakkleur, maar nu komt hand twee. Je moet die gaan lakken met je ‘verkeerde’ hand. Als we nou eens tweehandig zouden zijn, dan was het een stuk makkelijker. Maar geen paniek, want ik heb de nodige tips zodat je leert lakken als een pro, zelfs met je niet-dominante hand!

Niet teveel tegelijk

Als je werkt met je niet-dominante hand, kan precisie een beetje lastig zijn. Het wordt soms wat wiebelig en minder gecontroleerd. Een veelvoorkomende fout die veel mensen maken, is dat er teveel lak op het kwastje zit.  Hierdoor kan het rommelig op de nagel komen, is er een langere droogtijd nodig en is het herstellen lastig. Kies in plaats daarvan voor dunne, gelijkmatige lagen. Dit zal niet alleen de Gellak, BIAB of nagellak sneller laten drogen, maar je zal zien dat het resultaat ook veel beter wordt.

Start in het midden

Er is nog een trucje dat ik graag met je wil delen. Begin in het midden van de nagel in plaats van bij de nagelriem. Plaats de borstel in het midden en duw ‘m omhoog naar het uiteinde van de nagel. Ga vervolgens terug en vul de zijkanten in. Deze techniek helpt echt de nagellak gelijkmatig te verdelen. Het is misschien even wennen en oefenen, maar het gaat je zeker helpen.

De Slimme Wisseltruc

Het geheim? Houd het kwastje in je ‘verkeerde’ hand stil en laat je dominante hand het werk doen door je nagel te bewegen. De bewegingen zijn dan namelijk veel nauwkeuriger en verfijnder, dus minder geknoei.

Extra tips!

  • Neem de tijd: Rome werd ook niet in één dag gebouwd, en dat geldt ook voor perfecte nagels. Haast je niet, neem de tijd en focus op elke nagel afzonderlijk.
  • Schoonmaken: Maak je toch een kleine misser? Dat is helemaal oké! Zorg dat je een bokkenpoot of schoon penseel bij de hand hebt. Hiermee kun je kleine uitschieters gemakkelijk verwijderen of weg werken.
  • Afmaken met een Top Coat: Maak je manicure af met een hoogwaardige Top Coat. Dit geeft niet alleen glans en versterkt de nagels, maar het helpt ook om eventuele oneffenheden glad te strijken.

Onthoud, oefening baart kunst, dus geef niet op als het de eerste keer niet meteen perfect is. Met een beetje geduld en doorzettingsvermogen lak je binnen de kortste keren als een pro.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00