Je manicure verwijderen doe je zo

Je manicure heeft na een paar weken zijn mooiste tijd gehad, dus het is tijd om deze te verwijderen. Geen zorgen, je hoeft hiervoor niet naar de nagelsalon, je kunt dit gemakkelijk thuis doen. Of je nu kiest voor de Aceton methode of liever met een nagelfrees werkt, ik heb alle tips voor je. Lees snel verder en ga zelf aan de slag!

Aceton methode

Laten we beginnen met een methode die veelal gebruikt wordt en prima werkt, aceton. Deze methode is geliefd om zijn eenvoud en effectiviteit. Ik leg je uit hoe je dat doet.

 1. Voorbereiding is key
  Voordat je aan de slag gaat, zorg ervoor dat je alle benodigdheden in huis hebt: pure aceton, aluminiumfolie, wattenschijfjes/nail wipes, een bokkenpootje en een nagelvijl.
 2. Vijl de bovenste laag
  Gebruik een grove nagelvijl om de glanzende toplaag van je Gellak of BIAB af te vijlen. Dit helpt de aceton om beter in de lagen door te dringen.
 3. Aceton aanbrengen
  Doordrenk wattenschijfjes/nail wipes in aceton en plaats ze op je nagels. Wikkel vervolgens elke nagel in aluminiumfolie om de wattenschijfjes op hun plaats te houden. Dit creëert een mini-sauna voor je nagels, waardoor de aceton zijn werk kan doen.
 4. Wachten maar
  Geef de aceton ongeveer 15-20 minuten de tijd om de lak op te lossen. Gebruik deze tijd om te ontspannen – lees een boek, kijk een aflevering van je favoriete serie, of scroll door Instagram 🙂
 5. Verwijderen en opruimen
  Haal de folie en wattenschijfjes van je nagels. De lak zou nu zacht en makkelijk te verwijderen moeten zijn. Gebruik een bokkenpootje om de restanten voorzichtig weg te duwen. Vijl je nagels zachtjes na om eventuele overgebleven stukjes te verwijderen. Het is belangrijk dat je dit rustig doet en niet de natuurlijke nagel beschadigt.

Merk je tijdens het verwijderen van de Gel, dat die weer harder wordt, plaats dan nogmaals de folie met het wattenschijfje/nailwipe over de nagel en herhaal stap 5.

Waarom kiezen voor een Nagelfrees?

Een nadeel van de acetonmethode is dat het wat langer duurt, dus ben je op zoek naar een snellere manier om je Gellak of BIAB manicure te verwijderen? Kies dan voor een Nagelfrees. Een nagelfrees is namelijk een fantastisch hulpmiddel om je BIAB of Gellak nagels te verwijderen. Gebruik je een nagelfrees voor het eerst, dan raad ik je aan hiervoor de tijd te nemen en voorzichtig te werk te gaan.

Volg dit stappenplan voor het gebruik van een Nagelfrees

 1. Kies de juiste bit
  Nagelfrezen komen met verschillende bits. Gebruik een grove bit om de bulk van de lak te verwijderen en schakel over naar een fijnere bit voor het preciezere werk.
 2. Frezen maar!
  Begin met het voorzichtig frezen van de bovenste laag van je Gellak of BIAB. Houd de frees constant in beweging om te voorkomen dat je te veel materiaal van één plek verwijdert. Wees geduldig en werk langzaam – het is beter om meerdere keren licht te frezen dan te snel te gaan en je natuurlijke nagel te beschadigen.
 3. Fijn afwerken
  Gebruik een fijnere bit om de restanten van de lak te verwijderen en je nagels glad te maken. Ga er nog even met een buffer overheen om je nagels te polijsten. Gebruik een bokkenpoot om de nagelriemen zachtjes terug te duwen en je bent klaar voor de laatste stap.

Nazorg: geef je nagels extra liefde en aandacht.

Na het verwijderen van je Gellak of BIAB nagels zijn je natuurlijke nagels vaak wat uitgedroogd. Ik adviseer een voedende Nagelolie aan te brengen en deze goed in je nagelriemen en nagels te masseren. Dit helpt om je nagels te hydrateren en te versterken na het verwijderen van je manicure.

Klaar voor een nieuwe lak ronde

Heb je alle stappen doorlopen en zijn je nagels weer helemaal schoon? Dan is het tijd om je favoriete Miss Jules product en kleur opnieuw aan te brengen. Of je nu kiest voor BIAB, Gellak, Dipping Powder of Polygel, in de webshop vind je alles wat je nodig hebt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00