Hoe verwijder ik mijn manicure?

Manicure kan op 2 manieren worden verwijderd; met een elektrische vijl of met aceton. Hieronder leg ik de methode uit met aceton.

Benodigdheden

 • Gewone vijlen (nagelvijl en buffer)
 • Bokkenpootje (het liefst van hout)
 • Mondkapje tegen stof
 • Aceton 100%
 • Watjes/wattenschijfjes
 • Aluminiumfolie (10 stukjes die om je vingers passen)
 • Nagelriemolie

Stappen

 1. Vijlen

  Als eerste moet je het de remover makkelijk maken om door de lak heen te dringen. Wanneer je gewoon een watje met remover gebruikt, is de manicure vaak te sterk om te worden afgeweekt door de remover. Je kunt dit makkelijker maken door eerst de bovenkant van de nagel (niet het uiteinde maar het oppervlak) voorzichtig te vijlen met een ruwe vijl. Hierdoor maak je de beschermlaag van de manicure als het ware kapot. Hierdoor is het makkelijker om met aceton manicure te verwijderen. Vijl op de lak tot je eigen nagel iets begint door te schijnen en stop dan meteen met vijlen. Je kunt nog wel op andere plekken vijlen, maar we willen niet dat de vijl de natuurlijke nagel raakt.

 2. Remover

  Nu pak je een watje en de remover. Doe meer remover op het watje dan je zou gebruiken om normale manicure te verwijderen. Je mag het watje helemaal doordrenken met de aceton. Leg het watje zo neer dat de remover de hele nagel bedekt, en doe de manicure remover clip of het aluminiumfolie over je vingertop.

 3. Alle nagels!

  Vervolgens herhaal je deze stap bij de rest van je vingers. Wanneer je het bij jezelf doet is het handig om 1 hand tegelijk te verwijderen. Zodat je nog een hand vrij hebt om straks de losse manicure eraf te halen.

 4. Schrapen

  Wanneer je klaar bent met alle vingers vijlen en ‘inpakken’ heeft de remover genoeg ingeweekt (circa 15 minuten) om te beginnen met verwijderen bij de nagel die je als eerste hebt ingepakt.
  Haal alleen het eerste clipje of folie eraf en begin met de bokkepoot voorzichtig de lak eraf te schrapen. Het is belangrijk dat je dit niet te ruig doet. Je nagel is door het weken in vloeistof misschien wat week geworden. En je kunt dus makkelijk de nagels nu beschadigen. Dus ga alleen met een schrapende beweging over de nagel heen. Gaat niet alles er in 1x af? Dan doe je hetzelfde watje opnieuw op de nagel en pak je de nagel weer in. Herhaal deze stap bij je andere nagels in dezelfde volgorde als hoe je de watjes hebt aangebracht. En herhaal de stappen indien nodig.

 5. Verzorgen

  Als je alle lak hebt verwijderd, breng je een verzorgende nagelriemolie aan op de nagel, op de huid rondom de nagel en onder de nagel. De remover heeft de huid waarschijnlijk flink uitgedroogd. Dus een beetje extra verzorging is nu wel fijn!


Vragen?

Heb je een vraag of opmerking? Neem dan gerust contact op met Miss Jules of lees onze FAQ.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00