Hoe breng ik polygel aan?

Stappen

Let op: Als de polygel in de tube hard is en moeilijk uit de tube komt, verwarm de tube dan in je handen of onder de kraan. Je zal merken dat de polygel dan vloeibaar en makkelijk smeerbaar wordt. Dit heeft te maken met het koude weer.

Zon-alarm!
Het is heel verleidelijk om je nagelproducten te pakken en lekker buiten je nagels te doen. Dit is bij het zetten van Gel- en BIAB nagels geen goed idee. Door de UV-straling harden de producten namelijk uit. De producten worden hard en zijn niet meer te gebruiken. Maak dus je nagels binnen mooi en ga er daarna lekker op uit.⁠

Let ook op waar je de nagelproducten bewaard. Zorg ervoor dat ze geen UV-stralen opvangen, dat kan ook door het glas heen gebeuren. Bewaar ze dus het liefst op een donkere plek.

 1. Nagels prepareren

  Prepareer je nagels volgens de beschreven stappen.

 2. Base coat

  Breng de base coat dun aan op het nageloppervlak laad daarna de nagel uitharden onder de lamp (UV lamp = 60 sec. en LED lamp = 30 sec., want LED gaat sneller dan UV). Let op: base coat blijft plakkerig zodra het eenmaal is uitgehard.

 3. Nageltip

  Kies nu de nageltip welke het beste over je eigen nagel past. Zit je tussen 2 groottes in? Kies dan voor degene die te groot is, en probeer de polygel wat minder breed op de vorm te leggen dan de hele breedte van de vorm.

 4. Polygel

  Je haalt een beetje polygel uit de tube, ter grootte van een doperwt. Deze ‘snij’ je met een spatel van de tube af en leg je neer in de holle kant van de vorm. Vervolgens dep je de kwast helemaal in de slip solution (je kunt hiervoor het beste het dopje, of een bakje gebruiken) en zorg je dat je de ergste nattigheid even afveegt aan een tissue. Met de kwast kun je de polygel vormen. Je kunt het in de vorm neerleggen die je wilt dat je nagel krijgt. Zorg ervoor dat je de polygel niet te dik aanbrengt en dat de polygel aan de kant van de nagelriem heel mooi afloopt en dun is. Wanneer je tevreden bent met de vorm gaan we naar de volgende stap.

 5. Nageltip plaatsen

  Je houdt nu de onderkant van de vorm tegen de nagel aan, iets van de nagelriem af. Vanaf daar breng je hem geleidelijk aan op de rest van de nagel. Zo duw je het product als ware geleidelijk naar voren op de nagel. Zorg ervoor dat je het goed hebt aangedrukt, en er geen lucht tussen zit.

 6. Uitharden

  Nu laat je de polygel uitharden onder de lamp (LED = 90 sec. en UV = 120 sec.).

 7. Nageltip verwijderen

  Nu de polygel is uitgehard, kun je de nageltip er vanaf halen. Je kunt hem aan de bovenkant vastpakken en voorzichtig de nagel heen en weer wiegen. Dan laat de nagel vanzelf los.

 8. Vorm vijlen

  Ben je echte pro? Dan hoef je misschien alleen je vijl er even langs te halen. Maar meestal is de bovenrand van de polygel niet helemaal glad. Nu kun je de vorm in de nagel gaan vijlen. Zorg ervoor dat je de vijl 1 kant ophaalt en niet heen en weer ‘zaagt’. Dit is beter voor je nagel en de polygel.

 9. Oppervlak vijlen

  Als laatste vijl je het oppervlak. Als het goed is is de polygel perfect glad uit de lamp gekomen. Maar dit is niet fijn voor de gellak. Ook zijn er aan de randjes en bij de nagelriemen wellicht wat stukjes waar de gel wat omhoog is gekomen. Dit kun je met de vijl eerst plat vijlen. Daarna ga je over de hele nagel met een blokvijl om de hele nagel op te ruwen en klaar te maken voor de lak.

  Let op: wil je versieringen aanbrengen op de nagel? Breng dan nu een dun laagje basecoat aan en leg daar de versieringen in. Daarna opnieuw uitharden onder de lamp.

 10. Slip solution

  Tot slot maak je de nagel schoon met de slip solution. Daarna zijn je nagels klaar voor een kleuren gellak of de top coat.


Vragen?

Heb je een vraag of opmerking? Neem dan gerust contact op met Miss Jules of lees onze FAQ.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00