Hoe breng ik BIAB aan?

Stappen

Zon-alarm!
Het is heel verleidelijk om je nagelproducten te pakken en lekker buiten je nagels te doen. Dit is bij het zetten van Gel- en BIAB nagels geen goed idee. Door de UV-straling harden de producten namelijk uit. De producten worden hard en zijn niet meer te gebruiken. Maak dus je nagels binnen mooi en ga er daarna lekker op uit.⁠

Let ook op waar je de nagelproducten bewaard. Zorg ervoor dat ze geen UV-stralen opvangen, dat kan ook door het glas heen gebeuren. Bewaar ze dus het liefst op een donkere plek.

 1. Nagels prepareren

  Prepareer je nagels volgens de beschreven stappen (klik op de link).

 2. Primer

  Breng over de gehele nagel de primer aan. De primer hoeft niet onder de UV of LED lamp, deze droogt namelijk aan de lucht. Laat de primer ongeveer 60 seconden drogen.

 3. Base coat

  Als je van jezelf hele dunne en beschadigde nagels hebt dan adviseer ik om een laagje base coat aan te brengen over de gehele nagel. Zeer dun, laat ongeveer 1 mm vrij tussen de lak en de nagelriemen.

 4. Base coat uitharden

  Hard de base coat 60 seconden uit onder de lamp. Let op: base coat blijft plakkerig zodra het eenmaal is uitgehard. Het is niet aan te raden om het plaklaagje te verwijderen.

 5. BIAB eerste laag

  Breng de eerste BIAB kleurlaag aan. Zeer dun, laat ongeveer 1 mm vrij tussen de lak en de nagelriemen. Hard deze laag vervolgens 120 seconden uit onder de lamp. Let op: BIAB blijft plakkerig zodra het eenmaal is uitgehard. Het is niet aan te raden om het plaklaagje te verwijderen.

 6. BIAB laagjes

  Door meerdere laagjes BIAB aan te brengen, bouw je de nagels op tot de gewenste stevigheid. Ook kun je op dit moment een BIAB met verlenging uitvoeren. Dit doe je met behulp van nageltips of sjabloontjes. Elke laag BIAB die je aanbrengt moet worden uitgehard onder de lamp.

 7. Gellak

  Ga je liever voor een opvallend design of een andere kleur? Breng dan nadat je 1 of 2 laagjes BIAB hebt aangebracht een laag gellak aan. Het aanbrengen van gellak is optioneel. Deze moet ook 60 seconden worden uitgehard onder de lamp.

 8. Top coat

  Breng de topcoat aan en hard deze 60 seconden uit onder de lamp. Zorg dat je met de top coat de hele BIAB kleur bedekt! De top coat beschermt de BIAB nagel tegen beschadigingen en zorgt voor een mooie glans.

 9. Nail cleanser

  Verwijder het plakkerig laagje met wat nail cleanser of aceton vrije nagellak remover op een pluisvrije nail wipe/tissue. Let op: De diamond topcoat laat geen plaklaag achter. Bij deze topcoat is het dus niet nodig om met een nail cleanser of aceton vrije nagellak remover de plaklaag te verwijderen.

 10. Nagelriemolie

  Verzorg je nagels met een nagelriemolie. Herhaal dit dagelijks om nog langer te genieten van je prachtig gelakte nagels.

Waarom laat de Gellak of BIAB los?

 • Slechte nagelvoorbereiding, het ontvetten van de nagels moet zorgvuldig gebeuren om te voorkomen dat de gellak of BIAB chipt. 
 • Verkeerde positie aanhouden in de lamp, Dit is een veel gemaakte fout! Veel mensen stoppen hun vingers helemaal achterin de lamp, terwijl op die plek geen licht schijnt. Het is dus belangrijk dat je je vingers plat en in het midden onder de lamp houdt.
 • De BIAB of de gellak hecht zich aan de huid en nagelriemen, het is belangrijk dat je de gellak op de volledige nagel aanbrengt. Let er wel op dat je minimaal 1 millimeter vrijhoudt tussen de nagelriemen en de nagellak. Zo voorkom je lifting!
 • Te lange nagels, wanneer nagels te lang zijn scheuren ze sneller. Het kan helpen om je nagels rond te vijlen, omdat rechthoekige nagels sneller chippen. Bovendien geldt dat je nagel eerder chipt als je je nagel veel belast; probeer dit dus te voorkomen.

Vragen?

Heb je een vraag of opmerking? Neem dan gerust contact op met Miss Jules of lees onze FAQ.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00