Hoe breng ik acryl aan?

Stappen

 1. Sjabloon

  Breng het sjabloon aan
  Kies je een tip of sjabloon* om je natuurlijke nagel mee te verlengen. Een tip wordt op de nagel gelijmd waarna de acryl wordt aangebracht. Een sjabloon wordt tegen de nagel aangezet waarna de acryl op het sjabloon wordt aangebracht. Het sjabloon wordt later verwijderd. In deze uitleg werk ik met een sjabloon:

  Pel het sjabloon als een sticker van het vel en zorg ervoor dat het gat in het middel voor de nagel open is.

  Plak de uiteinden die straks onder de vingertop komen recht op elkaar. Als je deze vleugels netjes op elkaar plakt, dan zit de C-curve straks mooi rond om de nagel. Op het sjabloon kun je nu het gedeelte met de maatstreepjes iets in duwen zodat het sjabloon een kokervorm krijgt. Het stukje sjabloon dat in de lengte op de vinger zal plakken (en dus niet onder de nagel komt) mag je door het midden scheuren.

  Plaats het sjabloon onder de natuurlijke nagel zodat je kunt zien tot hoe ver de zijwal komt en op welke maat het sjabloon geknipt moet worden. Kijk waar de rand van de natuurlijke nagel de maatstreepjes raakt.

  Knip de overtollige stukjes sjabloon aan beide kanten eraf zodat je alleen de breedte van de natuurlijke nagel overhoudt.

  Plaats het op maat geknipte sjabloon tegen de vrije rand van de nagel aan zodat het sjabloon recht onder de natuurlijke nagel geklemd staat. Knijp nu voorzichtig het sjabloon aan de onderkant van de vingertop bijeen. Zo blijft je sjabloon stevig op zijn plek terwijl je werkt. Je kunt nu de nieuwe nagel plaatsen.

 2. Acryl

  Breng de acryl aan met een penseel:

  Acryl breng je aan en in model met een penseel. Doop je penseel in de Miss Jules Acrylic Liquid en pak er vervolgens een bolletje Miss Jules Acryl Powder mee op.

  De verhouding voor acryl is: 1,5 liquid op 1 poeder. Je merkt aan de acryl of het de juiste verhouding is. Als je bolletje acryl te droog is, kun je hem namelijk moeilijk verplaatsen. Er blijft ook veel materiaal aan je penseel kleven. Is je bolletje te nat, dan gaat deze alle kanten heen, behalve de kant die jij wilt, je rent het product als ware achterna. Je weet dan dat je te nat werkt. Heb je veel controle over je product dan weet je dat je samenstelling goed is.

  Breng de acryl aan tot de zijwallen en maak de gewenste verlenging van de natuurlijke nagel. Zorg dat de acryl mooi aansluit.

  Doop je penseel opnieuw in de Acrylic Liquid en pak er opnieuw een bolletje Acryl Powder mee op. Plaats vervolgens het tweede bolletje voor een mooie bolling en glad verloop van de acrylnagel.

  Verdeel het bolletje eerst naar de nagelriemen en dan over de rest van de nagels.

 3. Drogen

  Droog de acryl nagel. Zodra je de nagel in model hebt gebracht, kun je deze laten drogen aan de lucht. Acrylnagels hoef je niet onder een UV-lamp te laten uitharden; het uitharden van acryl gebeurt binnen een paar seconden door blootstelling aan de buitenlucht.

 4. Vijlen

  Na enige tijd zullen je acrylnagels klinken als een harde kunststof. Je kunt het sjabloon dan verwijderen en de nagels in model vijlen.

* Een nagel sjabloon kun je gebruiken om nagels te verlengen met gel of acryl, zoals dat ook kan met tips. Maar tips hebben een vrij gelijkmatige rand en ondergrond nodig om goed gelijmd te kunnen worden. Met een sjabloon kun je altijd een mooie, nieuwe nagel vormen; hoe kort of ongelijkmatig de natuurlijke nagel ook is. Doordat het sjabloon stevig onder de natuurlijke nagelrand geplaatst wordt, maakt de staat van de natuurlijke nagel veel minder uit. Vooral met probleemnagels of gebroken nagels is een sjabloon dus ideaal omdat je er echt alles op kunt bouwen.


Vragen?

Heb je een vraag of opmerking? Neem dan gerust contact op met Miss Jules of lees onze FAQ.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00