Hoe bereid ik mijn nagels optimaal voor?

Voorbereiding

Ik krijg vaak vragen van klanten die zelf willen beginnen met het zetten van hun eigen manicure. Of van kennissen die het al langer zelf doen. Maar toch nooit hetzelfde resultaat krijgen als bij de nagelstyliste. De nagels worden niet zo mooi, of blijven gewoon simpelweg niet net zo lang zitten.

Het is moeilijk om hier een eenduidig antwoord op te geven. Want eerlijk gezegd, het kan aan zoveel verschillende dingen liggen. En waar het meestal aan ligt, is dat de nagels niet goed worden voorbereid. Het lijkt namelijk makkelijk. In plaats van laten drogen, doe je de nagels in een lamp en je hebt 3 weken mooie nagels! Maar helaas… Als het zo makkelijk was, deed iedereen het wel zelf.

Hierbij ga ik je helpen om beter te worden in het zetten van je eigen manicure. Door stap-voor-stap uit te leggen hoe je de nagels kunt voorbereiden, kan je de houdbaarheid van je manicure sowieso verlengen!

Benodigdheden

Om je nagels voor te bereiden heb je meerdere dingen nodig. Je moet bijvoorbeeld de nagels vijlen, bufferen en schoonmaken! Hiervoor heb je de volgende dingen sowieso nodig:

 • Metalen bokkenpoot
 • Vellentang (optioneel)
 • Vijl 100/180
 • Vijl 180/220 of bufferblok
 • Celstofdeppers
 • Alcohol 70%

Stappen

 1. Nagelriemen

  Dit vind ik persoonlijk het minst leuke klusje, dus is dat waarmee ik begin. De volgorde van deze stappen maakt niet echt uit. Alleen is het belangrijk dat je de laatste 2 stappen niet vergeet of verplaatst!
   
  Met de metalen bokkenpoot kan je de nagelriemen terugduwen. Hiermee zorg je er voor dat je meer oppervlakte nagels hebt om te lakken. Zo heb je de gel zo dicht mogelijk bij je huid, zonder deze te raken. Hiermee voorkom je dat het snel lijkt dat je uitgroei hebt. Ook is je nagelriem eigenlijk het stukje vel wat ‘vast zit’ aan je nagels. Dit velletje kun je los schrapen met het scherpe kantje van je metalen bokkenpootje. Dit is een stap die je absoluut niet moet overslaan!

  Dit ‘velletje’ groeit namelijk niet mee met je nagel, maar komt steeds een stukje los. Wanneer je de manicure hier overheen (p)lakt kan de kunstnagel dus gaan liften zodra de nagels ver genoeg groeien. Zorg er dus 100% voor dat je deze huid helemaal weg schraapt!

 2. Vijlen

  Nu kun je indien nodig je nagels gaan vijlen. Je kunt de nagels wat korter maken of de vorm veranderen. Let er op dat je altijd eindigt met een zachte vijl en kort langs het uiteinde van je nagels gaat. Zo zorg je ervoor dat de basis waarop je de manicure aanbrengt helemaal glad is. Daarmee voorkom je dat je kunstnagel gaat chippen.

 3. Bufferen

  De volgende stap die we gaan doen is het bufferen van de nagels. Hiermee bedoel ik dat we de glanslaag van de nagels lichtjes gaan wegvijlen. Dan zijn de nagels opgeruwd.
   
  Dit is ook een zeer belangrijke stap in de voorbereiding van zelf kunstnagels zetten. Geen enkele manicure kan hechten aan gladde nagels. Wel is het heel belangrijk dat je dit niet te veel doet. Wanneer je elke keer een beetje nagel weghaalt, kan je de nagels heel dun maken. Hierdoor zullen ze sneller breken. Zorg er dus voor dat je de buffer vijl lichtjes over het oppervlak van de nagel heen haalt. Denk erom dat het hele oppervlak dof wordt, maar dat je niet meerdere keren over hetzelfde stukje heen gaat.

 4. Stof verwijderen

  De een-na-laatste stap is het stofvrij maken van zowel je nagels als je tafeltje. Je wilt namelijk niet dat de stof tijdens het lakken met (poly)gel weer op de plaklaag van de kunstnagel komt. Wanneer dit wel gebeurt en je lakt er daarna weer overheen, dan kan je eindresultaat niet zo mooi en egaal worden als je hoopt. Dit kun je doen door je handen even te wassen en je tafeltje af te nemen met een doekje. Dan kan je met schone handen beginnen aan het zelf aanbrengen van kunstnagels.

 5. De laatste stap!

  Nu komt misschien wel de belangrijkste stap van allemaal. En wat vooral belangrijk is, is dat je altijd deze stap doet VLAK voor je begint met het zelf zetten van kunstnagels. Doe dus niks meer na deze stap! Niet je haar in een staart doen, niet aan je wang krabben, niet naar de wc gaan, niet je schoenen uittrekken.
   
  Het doel van deze stap is namelijk het stof- en vetvrij maken van de nagel. Hiermee zorg je ervoor dat de nagel helemaal droog en schoon is. Zo kan er geen stukje nagel zijn waar de kunstnagel niet aan wil hechten omdat er nog vettigheid op de nagel zit.
   
  Je neemt een celstofdepper, doet hier wat alcohol 70% op en wrijft hiermee flink over de nagels. Hierna zijn je nagels helemaal mat. Zie je nog een glanzend stukje? Herhaal dan de stap met de buffer vijl, was weer je handen en maak de nagel opnieuw schoon met de alcohol!
   
  Let er op dat je voor deze stap absoluut geen watjes gebruikt! Deze gaan namelijk pluizen en zorgen ervoor dat je hierna de pluisjes van je nagels af moet halen. Dan kan de vettigheid van je vingers weer op de nagel belandden. En dat willen we niet! Heb je geen celstofdeppers? Dan kun je ook een tissue gebruiken voor deze stap!


Vragen?

Heb je een vraag of opmerking? Neem dan gerust contact op met Miss Jules of lees onze FAQ.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00