Van top tot teen: Gellak voor teennagels

Zijn jouw teennagels al toonbaar of stop je ze nog veilig weg in je sokken en dichte schoenen? Het slipper seizoen is geopend, dus tijd om je teennagels een opfrisbeurt te geven. Gelukkig kun je dat doen met je favoriete Gellak kleur! Zo ben je straks helemaal klaar, van top tot teen, voor je vakantie, een dagje aan het strand, of gewoon om elegant te flaneren in je open sandaaltjes.

Stap voor stap Gellak op je tenen

Het aanbrengen van gellak op je tenen is misschien iets uitdagender dan op je handen, maar met dit stappenplan kom je er zeker:

 1. Voorbereiding: Begin met het grondig reinigen en vijlen van je teennagels. Verwijder alle resten van oude nagellak en duw voorzichtig je nagelriemen terug voor een strakke afwerking. 
 2. Daarnaast is het net als bij het zetten van een Gellak manicure belangrijk om de nagel op te ruwen met een blokvijl. Teennagels zijn van nature iets vetter, dus sla deze stap niet over.
 3. Base Coat: Breng een dunne laag Base Coat aan op elke teennagel en laat deze goed drogen onder de lamp. Dit zorgt voor een gladde basis en verlengt de levensduur van de Gellak.
 4. Gellak aanbrengen: Neem de Gellak kleur van je keuze en breng een dunne, gelijkmatige laag aan op elke teennagel.
 5. Uitharden: Laat je teennagels uitharden onder een UV- of LED-lamp volgens de instructies van de gellak die je gebruikt. Dit zorgt voor een snelle en stevige hechting.
 6. Herhaal: Voer stap 3 en 4 nogmaals uit voor een mooi dekkend resultaat.
 7. Top Coat: Als laatste stap breng je een laag Top Coat aan voor extra glans en bescherming. Laat het opnieuw uitharden voor een perfecte afwerking.

Benodigdheden

Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent met de juiste producten:

 • Base Coat
 • Gellak (kleur van je keuze)
 • Top Coat
 • UV- of LED-lamp
 • Nagelvijl
 • Bokkenpootje
 • Nagellakremover (voor het verwijderen van nagellakresten)
 • Optioneel: Teenspreiders

Extra tips voor Gellak op je tenen

 • Controleer of je LED-lamp groot genoeg is voor je voeten om te voorkomen dat je voeten er niet goed onder passen, wat kan resulteren in onvolledige uitharding van de Gellak. 
 • Heb je een grote UV lamp in huis dan kan de onderkant eruit. Dat maakt het een stuk gemakkelijker om je voeten te plaatsen onder de lamp. Bij de Miss Jules 48W lamp is dat mogelijk.
 • Kies de juiste kleur die past bij je huidskleur en persoonlijke stijl.
 • Oefen eerst op je handen voordat je je tenen aanpakt.
 • Vergeet niet om je nagelriemen regelmatig te hydrateren en te masseren met een nagelriemolie voor gezonde nagelgroei en een nette uitstraling.

Veelgestelde vragen over Gellak op tenen

Hoe lang blijft gellak op mijn tenen zitten?

Over het algemeen blijft gellak op je tenen tot vier weken zitten, afhankelijk van je activiteiten en nagelgroei.

Is het moeilijk om gellak op tenen aan te brengen?

Met wat oefening en geduld is het aanbrengen van gellak op je tenen vrij eenvoudig.

Hoe verwijder je gellak van je tenen?

Gellak kan eenvoudig en snel worden verwijderd. In onze blog over het aanbrengen en verwijderen van gellak lees je alles wat je moet weten.

Gellak is een geweldige manier om langdurig van een prachtige kleur op je teennagels te genieten. Dus haal die slippers maar uit de kast! Als je nog geen Gellak producten hebt, overweeg dan een Gellak Starters Set aan te schaffen. Daarnaast is er een grote collectie losse Gellak kleuren, dus neem snel een kijkje en haal jouw zomerse Miss Jules kleurtjes in huis.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00