Gellak aanbrengen en verwijderen: zo doe je dat

Wat is Gellak

Gellak is nagellak op gelbasis. Deze slimme combinatie is net zo makkelijk aan te brengen als gewone lak, maar houdt veel langer. Daarnaast is Gellak van nature sterk en flexibel waardoor je extra lang van mooie nagels kunt genieten.

Begin je net met Gellak? De Miss Jules starterssets maken het je extra makkelijk. Met bijgeleverde gellak kleuren, een UV-lamp en accessoires heb jij alles wat je nodig hebt voor het creëren van de perfecte gellak nagels.

Gellak aanbrengen: zo doe je dat

Tegenwoordig hoef je niet meer naar de nagelstyliste; gellak kun je namelijk heel eenvoudig zelf aanbrengen. Met gellak geniet iedereen van mooi verzorgde nagels, met of zonder manicure ervaring.

Hoe creëer je zelf een mooie gellak manicure? Wij leggen het je uit in 7 stappen.

1.   Bereid je nagels voor

Een goede voorbereiding is het halve werk. Met de juiste prep geniet je van een optimaal resultaat én blijft je manicure langer zitten. In onze tips & tricks leggen we uitgebreid uit hoe je dit het beste aanpakt. In slechts 5 stappen zijn je nagels klaar voor een duurzame manicure.

2.   Breng de Base Coat aan

Breng de Base Coat aan op je nagel. Laat ongeveer 1 mm vrij tussen de lak en nagelriem en zorg dat de laag dun en goed verspreid aangebracht is. Na het aanbrengen laat je de base coat uitharden onder de lamp.  Dit duurt 30 seconden bij een LED-lamp of 60 seconden bij een UV-lamp. Let op, base coat blijft na het uitharden plakkerig.

3.   Breng de 1e kleurlaag aan

Breng je favoriete kleur Gellak aan volgens stap 2; laat ruimte over tussen de gellak en nagelriem en zorg dat het laagje zeer dun is. Laat de Gellak uitharden onder de lamp. Dit duurt 60 seconden bij een LED-lamp of 120 seconden bij een UV-lamp.

4.   Zorg voor dekking

Herhaal stap 4 en 5 tot je een dekkend kleurresultaat hebt gecreëerd. Meestal bereik je na 2 tot 3 lagen het gewenste effect.

5.   Breng de Top Coat aan

Breng de Top Coat in een dunne laag aan. Zorg dat de volledige nagel goed is bedekt. Laat de top coat uitharden onder de lamp. Dit duurt 60 seconden bij een LED-lamp of 120 seconden bij een UV-lamp.

6.   Reinig de nagel

Verwijder plakkerige restjes met nail cleanser of acetonvrije nagellakremover op een pluisvrije Nail wipe.

7.   Verzorg je nagels

Verzorg je nagels na het aanbrengen iedere dag met nagelriemolie. Zo houd je je nagels gezond en geniet je nog langer van je manicure.

Gellak op je tenen?

Wist je dat je gellak ook makkelijk op je teennagels aan kunt brengen? Het stappenplan is precies hetzelfde. Let wel op dat je teennagels goed onder je nagellamp passen voor je begint, anders droogt de gellak niet!

Hoe lang blijft gellak zitten?

De perfecte gellak nagels beginnen met een goede basis. Voor een zo mooi mogelijk resultaat adviseren we je de tijd te nemen voor je manicure en het Miss Jules stappenplan volledig op te volgen. Zo heb je 2 tot 3 weken plezier van een mooie Gellak manicure.

Uitgroei Gelnagels bijwerken

Zijn je nagels uitgegroeid? Het bijwerken van je nagels kun je makkelijk zelf thuis doen. Het enige wat je nodig hebt is een nagelvijl en je favoriete kleur gellak.

Om te beginnen vijl je een dun laagje van Gellak af. Zo maak je het oppervlak weer egaal en zorg je voor een betere hechting op de onderlaag. Na het afvijlen herhaal je stap 2 tot en met 5 van het originele stappenplan.

Zelf je Gellak verwijderen: de opties

Ook voor het verwijderen van je Gellak manicure hoef je niet naar de salon. Je kunt je manicure op 3 manieren thuis verwijderen, zonder professionele nagelstyliste. Bij het verwijderen van gellak kun je kiezen uit de volgende methodes:

1.   Gellak verwijderen met een vijl

Onze favoriete methode! Waarom? Je hebt niets anders dan een nagelvijl en aceton nodig. Ons stappenplan voor het verwijderen van Gellak legt je haarfijn uit hoe je je manicure het beste verwijdert.

2.   Gellak verwijderen met een elektrische vijl

Je kunt Gellak ook verwijderen met een elektrische vijl, beter bekend als een frees. Bij gebruik van een frees beweeg je de vijl van boven naar beneden tot de oude Gellak is verwijderd. Dit doe je tot de nagel glad en dun is. De kleine restjes kun je eventueel verwijderen met een standaard vijl.

Als de oude Gellak is verwijderd begin je met het voorbereiden van de nagel waarna je een nieuwe kleur Gellak kunt aanbrengen.

3.   Gellak verwijderen met afwasmiddel en zout

Wist je dat je gellak ook met afwasmiddel kunt verwijderen? Dit betekent dat je geen aceton hoeft te gebruiken; handig wanneer je allergisch bent!

Vul een bakje met lauwwarm water, afwasmiddel en een theelepel keukenzout. Meng het geheel goed door en laat je nagels 20 minuten in het badje weken. Het mengsel maakt de gellak zacht en is daarna makkelijk te verwijderen met bijvoorbeeld een bokkenpoot.

Verzorg je handen en nagelriemen na het verwijderen met een verzorgende crème en je nagels zijn weer klaar voor gel.

Je manicure verwijderen op de juiste manier? Met de Miss Jules Nagel Remover Set ben je verzekerd van de juiste tools.

Gellak verwijderen met vijl: ons stappenplan

1.   Vijl de nagel

Gellak is duurzaam en heeft een sterke aanhechting, waardoor aceton niet goed door de lak heen kan dringen. Om Gellak te verwijderen moet je dit ‘beschermlaagje’ dus eerst wegvijlen, zodat je daarna de lak van de nagel kunt weken.

Vijl het bovenoppervlak van de nagel voorzichtig glad met een ruwe vijl. Vijl tot de natuurlijke nagel door de lak begint te schijnen, maar vijl niet verder. De Miss Jules Nagelvijl heeft een fijne grit om je nagels optimaal te beschermen.

2.   Week de nagels

Verzamel watjes en nagellak remover. Week een watje in aceton en zorg dat het watje volledig is doordrenkt. Plaats het watje op de nagel en zorg dat de hele nagel is bedekt. Zet het watje nu vast met een manicure clip of aluminiumfolie en laat de nagel weken.

Herhaal dit proces bij alle vingers. Let op: verwijder de gellak per hand, zodat je altijd één hand over hebt om mee te kunnen werken.

3.   Verwijder de gellak

Laat de aceton 20 minuten inwerken. Hierna kun je beginnen met het verwijderen van de Gellak. Begin bij de vinger die het eerst met aceton is behandeld en haal het clipje eraf. Gebruik een bokkenpootje om de Gellak voorzichtig van de eigen nagel af te schrapen.

Je nagels kunnen wat week zijn door de aceton en zijn hierdoor makkelijk te beschadigen. Neem dus je tijd en wees lief voor je nagels. Krijg je de Gellak niet weg? Pak de nagel opnieuw in en herhaal het proces.

4.   Verzorg je nagels

Breng na het verwijderen van Gellak onze verzorgende nagelriemolie aan. Ook op de huid rondom je nagels. Aceton kan de huid rond de nagels namelijk flink uitdrogen. Hoog tijd voor wat extra liefde en verzorging.

Wat je absoluut niet moet doen

Breng geen dikke lagen aan

Dunne lagen lak hechten beter en zijn soepeler, waardoor ze minder snel beschadigen.

Haasten

Een mooie manicure begint bij het voorwerk. Zorg dat je genoeg tijd neemt voor elke stap zodat je Gelnagels zo lang mogelijk mooi blijven.

Werken met natte handen

Een droge nagelplaat is super belangrijk. Zorg dat je handen zo droog mogelijk zijn en vermijd vochtige ruimtes.

Sla geen stappen over

Voor het beste resultaat telt elke stap, van voorbereiding tot nagelriemverzorging.

Inspiratie voor mooie gelnagels

Het leukste aan zelf je nagels doen? Je kunt eindeloos creatief zijn met je look. Je hoeft niet steeds voor dezelfde kleur te gaan en kunt switchen wanneer je wilt; voor elke gelegenheid kun je een bijpassende manicure creëren.

In het Miss Jules assortiment vind je gellak sets met verschillende kleuren. Onze tinten zijn zorgvuldig uitgekozen en passen mooi bij elkaar. Check ons Instagram kanaal voor verschillende manicuren stijlen en laat je inspireren met talloze voorbeelden.

Veelgestelde vragen over Gellak

Is gellak veilig als je zwanger bent?

Gellak is over het algemeen veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap. De chemische stoffen in gellak zijn niet gevaarlijk voor de gezondheid van een aanstaande mama en haar baby. De grootste zorg bij manicures tijdens de zwangerschap is het inademen van dampen. Zorg er dus voor dat je altijd in een goed geventileerde ruimte aan de slag gaat.

Is gellak slecht voor je nagels?

Voordelen van Gelnagels:

  • Gellak is flexibel en buigt met je eigen nagel mee, maar biedt tegelijk ook stevigheid.
  • Gelnagels hebben een direct glanzend en natuurlijk resultaat.
  • Gellak is makkelijk aan te brengen en niet schadelijk.
  • Wat betreft nagel art meer mogelijkheden bij gelnagels.

Nadelen van Gelnagels:

  • Gelnagels zijn zacht en flexibel. Dit is beter voor de nagel, maar maakt ze minder goed bestand tegen beschadiging.
  • Sommige gellak is alleen met een frees te verwijderen. De Miss Jules lakken kun je zonder frees verwijderen.
  • Gellak droogt alleen onder LED of UV-licht.

Wat is de beste manicure voor thuis?

Alle Miss Jules manicures zijn ideaal voor thuisgebruik. Of je voor BIAB, Polygel, of Gellak gaat; met ons assortiment geniet je thuis van een professioneel resultaat.

Kun je gellak drogen zonder lamp?

Gellak droogt alleen onder een LED UV-lamp.

Wat is het verschil tussen Shellac en Gellak?

Gellak is een combinatie van gel en traditionele nagellak. Dit maakt gellak makkelijk aan te brengen, duurzaam en sterker dan Shellac.

Hoe vaak mag je Gellak gebruiken?

Je kunt Gellak regelmatig gebruiken zolang je je nagels goed verzorgt. Geef je nagels en nagelriemen voldoende aandacht en je kunt zorgeloos doorgaan met het aanbrengen van Gelnagels.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00